אז מה עשינו השבוע? #67 | 12.3.22 – 6.3.22

מהדורה מיוחדת לשבוע הנשים ויום האישה הבינלאומי 2022

 

נייר עמדה

הגשנו נייר עמדה נרחב לקראת דיון הצוות הבין-משרדי לצמצום צריכת הזנות בראשות משרד המשפטים שעוקב אחרי יישום החלטת ממשלה 4462 וחוק איסור צריכת זנות. ביקשנו להעלות לסדר היום את הקשיים הנוגעים לתקצוב המסגרות ומועד העברת תקציבים, מענים שנסגרו ומענים שטרם נפתחו, טיפול ומענה חירומי לחסרי וחסרות מעמד, קידום מענים דרך משרד הבריאות ויישום הסעיפים של משרד החינוך וזרוע העבודה בהחלטת הממשלה.

 

כנסת

עו״ס עו״ד נועה רודמן, מנהלת תחום מניעת סחר במטה, השתתפה בדיון מהיר בוועדת הפנים בכנסת בנושא סחר בבני אדם – ביוזמתם של הח״כים מוסי רז, אמילי מואטי וענבר בזק. העלנו נושאים חשובים כמו חסרון בתכנית קוהרנטית ואפקטיבית למאבק בתופעה, למרות שעברו מעל שלוש שנים מאז החלטת הממשלה על כינון תכנית לאומית חדשה למאבק בסחר בבני אדם.

 

כנס

השתתפנו בכנס השנתי של המכללה האקדמית צפת בנושא ״המדינה ותעשיית המין״. יהב ארז דוברת המטה העבירה הרצאה בנושא היקפי הנירמול שהרשת עושה לתעשיית המין בעיני צעירים וצעירות, והייתה לא מעט התעניינות מהקהל.

 

פגישה

נפגשנו עם עו״ד יסמין קונפינו, מנהלת המקלטים לקורבנות סחר. נגענו בסוגיות רבות הדורשות מענה וחידדנו אפיקים לשיתוף פעולה. בנוסף, נפגשנו עם עו"ד ליאורה גור ושפרה, הרכזת החדשה מטעם משרד המשפטים שתלווה את האוכלוסיות בזנות במהלך השתתפותן במודל חדלות הפירעון שבנינו יחד עם המשרד. הייתה פגישת היכרות מעולה, ומתרגשות לעבוד יחד!

 

פגישה 2

אור אבו, מנהלת המטה, השתתפה בפורום מנכ״ליות לכבוד יום האישה ביוזמתה והובלתה של השרה מרב מיכאלי. במפגש כל ארגון שיתף את השרה באתגרים/יוזמות לקידום שוויון מגדרי בשאיפה שיכנסו לתכנית העבודה של הקבינט לשיוויון מגדרי בהובלתה. אנחנו הצפנו את נושא מיצוי תקציבי הרווחה והעברת כספי סיוע ושיקום לאוכלסויות בזנות ולארגוני השטח.

 

הרצאה בכנס

השתתפנו בכנס בנושא סחר בבני אדם של אוניברסיטת תל אביב ומרכז מינרבה לציון 15 שנה לחקיקת החוק נגד סחר בבני אדם בישראל, וגם בכנס משרד התיירות בנושא העלאת המודעות לחופשה בטוחה לנשים בישראל.

 

סושיאל מדיה

התפרסמו שני טורי דעה מאת יהב ארז דוברת המטה ביום האישה הבינלאומי, האחד ב״ישראל היום״ על המיתוס של ״המקצוע העתיק בעולם״, והשני ב-Ynet בנושא הסכנות שמחכות לנשים וילדות אוקראיניות בעקבות ניסיונות ניצול המצוקות שלהן על ידי גורמים בתעשיית המין. בנוסף, נועה רודמן מנהלת תחום מניעת סחר במטה התראיינה ב״העולם הבוקר״ באותו נושא.

 

דגל אוקראינה

קיימנו פגישת חירום דחופה יחד עם עמותת תודעה ולא עומדות מנגד כדי לבצע חשיבה ראשונית משותפת בנושא מצב החירום באוקראינה, ואיך ניתן למנוע מניצול המצוקה של נשים למטרות סחר.

 

 

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!