בעתירה לבג״צ שמוביל ארגון רל"א- ״רופאים לזכויות אדם״, ביקשו העותרות מבית המשפט להורות למדינת ישראל לספק אשרות עבודה לחסרי מעמד פלסטינים שקיבלו אשרת שהייה זמנית על רקע רדיפה בשל נטייתם המינית או זהותם המגדרית. צירפנו את עמדתנו לעמדת העותרת שהוגשה לבג"ץ במסגרת תשובתה לעמדת המדינה. בעמדת המטה ביקשנו להצביע על כך שהמדיניות הנוכחית מובילה להתדרדרות של אוכלוסייה זו למעגל הזנות ועל הנזקים הקשים שנגרמים לה עקב כך. הצגנו את עמדתנו למשתתפי הדיון, על מנת להעלות מודעות בדבר הסכנות והנזק העצום שנגרם עקב המדיניות הנוכחית. בסיכום הדיון אמרה ח״כ איבתיסאם מרעאנה שעומדת בראש הוועדה: ״הוועדה קוראת לגורמים בדגש על רשות האוכלוסין והמנהל האזרחי להסדיר מתן היתר שהייה בישראל המאפשר עבודה, ללא הסדר קובל שתלוי במעסיק. נמשיך לעשות את הצעדים שלנו על מנת שלכל בנאדם יהיה פה משמעות בחיים, שיהיה לו זהות. שכולנו נקום בבוקר ונהיה בטוחות ובטוחים״.
השתתפנו בדיון בועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי בנושא בחינת הצרכים והמענים הקיימים לקהילה הטרנסית. הדיון התקיים כחלק מציון יום לקהילה הגאה בכנסת, ועלו בו אתגרים מגוונים של קהילה וגם הצרכים של אנשים מהקשת הטרנסית הנמצאים בזנות. ההקשבה לצרכי השטח ולארגונים שמייצגים את הקהילה הטרנסית ומשמיעים את קולם היא צעד בסיסי ביצירת הפתרונות עבורם.
לקראת דיון עומק בנושא אוכלוסיות בזנות במשרד הרווחה, קיימנו מפגש חודשי של הקואליציה למאבק בזנות, בה ריכזנו יחד פירוט של הקשיים אל מול משרד הרווחה, היוצרים פערים חמורים בין ההתחייבויות התקציביות לבין ביצוע ומימוש הכסף והעברת הכספים לשטח.
השבוע הגישה ח"כ יסמין פרידמן הצעת חוק שסייענו בהכנתה. ההצעה מבקשת לתקן את חוק העונשין ולבטל את העבירה של מטרד על ידי עיסוק בזנות. ההצעה הוגשה למזכירות הכנסת ובקרוב תובא להצבעה בקריאה טרומית.