לאחר שנים בהן אין תכנית יישום אופרטיבית למאבק בסחר בבני אדם, הממשלה אישרה השבוע תכנית לאומית חדשה למאבק בתופעה. במסגרת ההצעה יועבר מנגנון ההכרה בקרבנות סחר ממשטרת ישראל לצוות רב מקצועי בהובלת היחידה לתיאום המאבק בסחר בבני אדם במשרד המשפטים. בנוסף, מערך ההגנה והשיקום המוצע לקרבנות יותאם לצרכיהם באופן המתבסס על טיפול בקהילה ולא במסגרת מקלט סגור. כמו כן, תורחב הפעילות ליצירת מודעות לזכויות בקרב אוכלוסיות פגיעות ויתבצע מחקר המלווה את יישום התכנית. אור אבו, מנהלת המטה, צוטטה בכתבה בעיתון דבר, ואמרה כי ״אישורה הוא צעד חיוני ומבורך שיביא לשינוי של ממש במאבק בסחר בבני אדם בישראל. עם זאת, בשלב זה התוכנית אושרה ללא הקצאת משאבים נוספים, ויש לוודא שנעשות התאמות תקציביות כדי שתצא לפועל בצורה מלאה ואפקטיבית״.
הרשות לקידום מעמד האישה הזמינה את אור אבו, מנהלת המטה לאירוע לכבוד השנה החדשה עם נשים המקדמות אג׳נדה פמיניסטית. בשיחת תכנון תכנית לאומית לקידום שוויון מגדרי, אור העלתה הצעות בתחומים של חינוך למניעת זנות כחלק מחינוך מגדרי, אכיפת עבירות ברשת של מודעות גיוס לזנות, הגדלת התקציבים בהתאמה לעלייה בפניות לסיוע לאוכלוסיות בזנות, ואישורי עבודה למבקשות מקלט על מנת שלא ידרדרו לזנות.
קיימנו הרצאה מול מחלקת עררים של פרקליטות המדינה בנושא המאבק בזנות, נזקי הזנות, והחוק לאיסור צריכת זנות.
במסגרת פרויקט ״רופאות שלא עומדות מנגד״ נפגשנו עם קרן ״בריאה״ וענבל ירקוני, ראש מנהל הסיעוד במשרד הבריאות וגורמים נוספים האמונים על מערך ההכשרות של המשרד. דיברנו על שילוב הרצאות על יחס צוותי רפואה לאוכלוסיות בזנות בהכשרות ויצירת מידע נגיש בנושא, לצד פיתוח יכולת של הצוותים לזהות ולתת מענה לקרבנות סחר המגיעות לצרוך שירותים רפואיים.