עברה בוועדת השרים הצעת החוק "ביטול עבירת המטרד על ידי עיסוק בזנות" של ח"כ יסמין פרידמן. מטרת הצעת החוק היא לבטל את סעיף 215 (ג), הקובע עבירה פלילית של הטרדת הציבור על ידי אוכלוסיות בזנות. אנחנו מברכות על התקדמות נוספת לקראת מציאות שבה אוכלוסיות בזנות מקבלות הזדמנות נוספת וסיוע בהשתלבות בתעסוקה ובחברה, ולא התעמרות של הרשויות בהן.
אור אבו, מנהלת המטה השתתפה בפאנל בנושא הליכי חדלות פירעון לאוכלוסיות בזנות כחלק מכנס שערכה לשכת עורכי הדין. בפאנל השתתפו גם עו״ד ליאורה גור, מובילת היוזמה מטעם משרד המשפטים ונציגות נוספות מטעם משרד המשפטים והסיוע המשפטי, וביניהן כבוד השופטת כוכבה אילת ג׳רבי. בפאנל אור סיפרה: ״אני רואה במודל הצלחה בשתי רמות, ברמה הראשונה, בהזדמנות שהוא יוצר עבור אותן נשים בזנות שהיו בחובות כבדים. וברמה השנייה, המודל הוא יישום הלכה למעשה של האמירה של המדינה כי זנות זה ניצול מצוקה של נשים ואנשים ובעקבות המודל אנו במטה מקדמות יחד עם רשויות נוספות במדינה מענים יעודיים עבור אוכלוסיות בזנות״. בשנה האחרונה כבר מעל 50 נשים נמצאות בתהליך ומתוכן 10 קיבלו הפטר!
השתתפנו בכנס שיקום תעסוקתי של נשים חסרות מעמד היוצאות ממצבי זנות ואלימות שהפיקו שותפות שלנו בקואליציה למאבק בזנות ״המכל-לה״, בית ספר חברתי למען נשים החוזרות למעגל העבודה. הכנס התקיים במתכונת של יום לימוד משותף המיועד לכל מי שעוסק.ת בליווי, טיפול ושיקום תעסוקתי של א.נשים על רצף הזנות והאלימות והמצויות בסטטוס של העדר מעמד אזרחי בישראל.
העברנו הרצאה למכינה הירושלמית בנושא רצף הזנות, המאבק בתעשיית המין, והמשמעות של מיגור הזנות. שאלו המון שאלות בעקבות סיור שעברו מוקדם יותר באותו יום בדרום תל אביב, ושמחנו כמו מיד לנפץ מיתוסים ולספר עובדות.
טור של דוברת המטה יהב ארז התפרסם ב-Ynet בנושא בובות מין מבוססי בינה מלאכותית (רובוטי מין), ועל איך זה לא פיתרון לבעיה אלא רק העמקה שלה. מתוך הטור: ״העברת הבעיה דירה, ובזבוז משאבים עצומים הן על תוכנה והן על חומרה, לא יתקנו את הבעיה עצמה אלא רק יותירו אותנו יותר אלימים, יותר מחפיצים ויותר מבולבלים לגבי מיניות אנושית ואינטימיות אמיתית״.