הגענו ביום שני לכנסת כדי לדרוש שיוענקו אשרות עבודה לפליטים ופליטות מאוקראינה, ותוך כדי הדיון הוכרז כי שרת הפנים איילת שקד אישרה את מתן האשרות. אנחנו מברכות על ההחלטה שתאפשר קיום בכבוד. הפגיעות והדחיקה לשוליים תמיד מובילה אל מקומות מסוכנים מאוד, ותעשיית המין אורבת לנשים וילדות במצב פגיע בין אם ברחו ממלחמה או מסיבות אחרות. האישור לעבוד באופן חוקי יאפשר קיום בכבוד למי שכל כך צריכות וצריכים אותו. עם זאת, אנו מוחות על ההחלטה להדיר את אזרחי ואזרחיות אוקראינה שנכנסו לישראל לפני פרוץ המלחמה מכלל הזכויות הנ"ל וקוראות לשרי הממשלה לשנות החלטה זו. גם מי שהגיעו לכאן לפני פרוץ המלחמה מוגנים ומוגנות בישראל מפני הרחקה לאור המלחמה המשתוללת במולדתם.ן. וכל עוד הן כאן, יש לאפשר להן להתקיים בכבוד. בקרוב רשות האוכלוסין צפויה להוציא החלטה רשמית בנוגע לאוכלוסיה זו, ואנחנו נמשיך לעקוב ולעדכן.
ביום שלישי העברנו הרצאה בנושא המאבק בתעשיית המין למכינת רבין שלוחת מזרע. כחלק משבוע סיכום השנה של המכינה, הזמינו אותנו החניכים לדבר על פעילות המטה, על המודל הנורדי ועל מעגל הזנות. השאלות של החניכים היו מעולות וחלקם אף ביקשו בסוף ההרצאה להצטרף למאבק.
נפגשנו עם אגף הביקורת הפנימית במשרד לביטחון פנים וערכנו שיחה מקיפה ומעמיקה על אכיפת חוק איסור צריכת זנות, קשיים בפיזור ואופן האכיפה ופתרונות אפשריים.
השתתפנו בדיון של צוות המעקב למניעת סחר בבני אדם של משרד המשפטים. שיתוף הפעולה עם המשרד ובפרט חוליית סחר בבני אדם חשובים מאוד לעבודה שלנו, שכן סחר בנשים היא תופעה שבניגוד לדעה הרווחת, עדיין קיימת בישראל בהיקפים מדאיגים.