ניסיון העבר בקליטת מבקשות מקלט ממדינות אפריקה בישראל מלמד כי בהיעדר יכולת למלא את צרכי הקיום הבסיסיים, נשים אלו נאלצות למכור את גופן על מנת לשרוד. בהינתן מצב זה, ישנה חשיבות עליונה לאפשר להן להתפרנס בתקופה זו בצורה חוקית. זאת, על מנת לצמצם את פגיעותן וחשיפתן לסיכון מוגבר ליפול קורבן לסחר בבני אדם וניצול מיני ולספק תשתית המאפשרת קיום בכבוד. בחודשים שחלפו מאז פרוץ המלחמה באוקראינה, אנו מקבלות דיווחים על ניסיונות לשדל נשים אלו לזנות. נדגיש כי גם אלה הנקלטות בישראל על ידי בני משפחה וחברים, מהוות נטל כלכלי על אלו הקולטים אותן ואנו עדות לאורך השנים למצבים בהם תלות מסוג זה עשויה להוביל להתדרדרות לזנות מפאת מצוקה ודוחק קשה. שוהים כיום בישראל כ-20,000 אזרחי אוקראינה אשר שהו כאן טרם פרוץ המלחמה וכעת חוסים תחת מדיניות אי ההרחקה. גם אוכלוסייה זו נמצאת בסיכון מוגבר כאשר אין להם כל אמצעים להתפרנס בצורה חוקית. הגשנו נייר עמדה לקראת הדיון בועדה המיוחדת לעובדים זרים בכנסת בנושא אשרות עבודה זמניות וסיוע לפליטים מאוקראינה.
השתתפנו בדיון עומק מקצועי בנושא הטיפול באוכלוסיית הלהט"ב למען הבניית והסדרת התחום במשרד הרווחה, ודיוק תחומי התוכן והפעילות. הדיון התקיים בראשות ד"ר רותם אפודי, מ"מ סמנכ"לית בכירה וראש מינהל סיוע לבתי משפט ותקון, ובהשתתפות כלל גורמי המקצוע הרלוונטיים הנוגעים לתחום במשרד הרווחה, גורמי המקצוע וגורמי השטח, מטה המשרד, ועוד. דיון זה היה חלק מסדרת דיונים שתערך בחודשים הקרובים, חלקם תוך משרדיים וחלקם בשיתוף גורמים חיצוניים, וזאת לשם טיוב דרכי העבודה עם ומול הקהילה הגאה.
קיימנו פגישת היכרות עם ליאורה סולטן יעבץ, ראש חוליית סחר בבני אדם במשטרה, בה דנו איתה בהרחבת הפיזור הגאוגרפי של אכיפת חוק איסור צריכת זנות, הכשרות לשוטרים, אכיפת עבירות זנות ברשת, מתן מענה לחשד לשידול לזנות וסחר של פליטות מאוקראינה, ונושאים חשובים נוספים.