אור אבו, מנהלת המטה נפגשה עם עו״ד איילת רזין אור, המנכ״לית הנכנסת של הרשות לקידום מעמד האישה יחד עם נעמה גולדברג, מנכ״לית עמותת לא עומדות מנגד – מסייעות לנשים במעגל הזנות. שוחחנו על הצורך בהסברה של מניעת צריכת זנות לציבור הרחב ועל הרצף בין אלימות כלפי נשים, אלימות מינית וניצול לזנות וחשבנו על שיתופי פעולה להמשך.
מחקר חדש, שנערך על ידי מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, מגלה תוצאות חיוביות חקיקת החוק לאיסור צריכת זנות בישראל;
* 20% מהגברים מעידים על כך שצרכו זנות, לפחות פעם אחת בחייהם.
* מאז חקיקת החוק, 18% מצרכני הזנות העידו שהפסיקו לצרוך זנות.
* 14% העידו שהם צורכים פחות זנות מאז חקיקת החוק.
* 71% מהציבור תומכים בחוק.
היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בסחר בבני אדם במשרד המשפטים מובילה ומרכזת את הפעילות של הצוות הבינמשרדי, המלווה את יישום החוק לאיסור צריכת זנות ואת יישום המענים והסיוע לאוכלוסיות בזנות. במסגרת ליווי זה, מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל עוקב אחר התמורות בעקבות החקיקה והאכיפה של החוק ושל החלטת הממשלה שבאה יחד איתו.
בתאריך ה-17.4.22 עו״ד אוסנת חיטרון, מנהלת קשרי ממשל במטה התראיינה לתכנית ״סדר יום״ עם קרן נויבך בנושא הצעת החוק שהגשנו יחד עם ח״כ אמילי מואטי למניעת גביית קנסות של מס הכנסה מנשים בזנות וסיפרה על המחדל.
טור דעה מאת יהב ארז דוברת המטה התפרסם במדור התרבות של הארץ ובו מתואר הקליפ החדש של זמר הפופ סטרומאה, המציג טקס אשכבה מדומיין לאישה בזנות במטרה לעורר שיח. בטור נכתב: ״לא מפתיע באקלים החברתי הנוכחי, שגם מוזיקאי ביקורתי לא הצליח לשבור את "תקרת הזכוכית" של הביקורת כשזה מגיע לנושא הזה. מי שרוצה לתת כבוד לנשים בזנות, ולנשים בכלל, צריך להכיר בכך שזנות היא לא "עבודה" אלא אלימות מינית לכל דבר. עליו לראות מעבר לבלבול הקיים בשיח בין מסחור מיניות לבין שחרור מיני״.