מציאות החיים הכאוטית של מי שנמלטה זה עתה ממצב מלחמה מקצינה מצבי פגיעה ועל כן נדרשת קבלה ורגישות מצד המוקדניות והמוקדנים במוקד של משרד הרווחה לסיוע הומניטרי לפליטים מאוקראינה. לצד הבושה המאפיינת פגיעה מינית, ישנו גם חשש גדול מתגובות הסביבה ובמיוחד מהאשמת הקורבן, מכעס או הכחשת המקרה. על מנת לדאוג שהמענה במוקד הטלפוני ייתן את התחושה שיש מי שנמצאים.ות שם בשביל הפליטות והפליטים, יצרנו יחד עמותת עם ״לא עומדות מנגד״ מסמך דגשים למתן מענה במוקד סיוע ההומניטרי של משרד הרווחה לצורך זיהוי וטיפול במצבי חשש לסחר ושידול לזנות.
הרחבנו את קמפיין ההסברה למניעת סחר בנשים מאוקראינה עם סימני אזהרה חשובים, ומשבוע שעבר מוקרן סרטון ההסברה שהפקנו והוצבו פליירים ושלטים גם ב-25 מרפאות "טרם" – מרפאות המעניקות שירות רפואי לחסרי וחסרות מעמד.
קיימנו את הפגישה החודשית של הקואליציה למאבק בזנות, קבוצה של 20 ארגוני סיוע, שיקום וטיפול באוכלוסיות בזנות בפריסה ארצית. הועלו אתגרים מהשטח, והצטרפו חברות חדשות לקואליצייה מהמענים החדשים שקמו לאחרונה.
בחודשים האחרונים מגיעות לארגוני הסיוע לאוכלוסיות בזנות פניות מנשים המבקשות עזרה בהתמודדות עם קנסות גבוהים לרשות המיסים שהוטלו עליהן מכיוון שלא פתחו תיק עוסק במס הכנסה ולא הגישו דיווחים על כספים שקיבלו בשל היותן בזנות. מהמידע שהתקבל עולה כי רשות המיסים מבצעת פשיטות על בתי בושת, אוספת את שמות הנשים שנמצאות שם, פותחת להן תיקים במס הכנסה ומטילה עליהן קנסות כבדים בגין אי-דיווח על עצמן כעוסקות. הכנו יחד עם הצוות של ח״כ אמילי מואטי תיקון עבור פקודת מס הכנסה על מנת להבהיר שתשלום שהתקבל כתוצאה ממעשה זנות הוא תשלום שלא הגיוני לגבות אותו. חוק איסור צריכת זנות קובע שזנות אינה שירות, אלא תופעה בעלת מאפיינים פוגעניים. על כן, מדיניות רשות המיסים לפיה כספים שהתקבלו כתוצאה ממעשה זנות, דינם כדין כל הכנסה החייבת במס, אינה עולה בקנה אחד עם החוק.
קיימנו הרצאה לסטודנטים.יות בתכנית GDC, תכנית בינלאומית להתמחות בתחום זכויות אדם בישראל, מטעם מכון ירושלים לצדק. הסטודנטים.יות התעניינו ושאלו שאלות שהגיעו מראייה רחבה יותר של נושא המדיניות במקומות אחרים בעולם.