יושבות הראש של השדולה החדשה למאבק בסחר בנשים ובזנות בכנסת הגיעו לסיור במרפאת לוינסקי ובהוסטל של סלעי"ת – מארגוני הסיוע הוותיקים במדינה. מנהלות הארגונים חלקו מהידע והניסיון שלהן בעבודת שטח של כ-20 שנה, והעלו את הצרכים שיש לקדם בנושא במסגרת עבודת החקיקה בכנסת. בסיור עלו נושאים כמו קידום פעולות הסברה למניעת ניצול לזנות על ידי משרד החינוך, קידום מתווה ביטול רישום פלילי משטרתי לאוכלוסיות בזנות, הכשרה והסברה נוספות לשוטרים, תעסוקה, דיור, ותקציבי הרווחה כמובן. תודה לח"כיות ולצוותיהן, ולצוותי הארגונים על יום חשוב ופורה.
העברנו הרצאה לסטודנטיות והסטודנטים בתכנית שגרירי רוטשילד מכל האוניברסיטאות בארץ במסגרת שבוע שיוויון מגדרי. דיברנו על איך יוצרות שיוויון מגדרי מהזווית שלנו – קידום מדיניות – וסיפרנו המאבק למיגור תופעת הזנות והסחר בנשים בישראל.
העברנו הרצאה לסטודנטיות במחלקה למעורבות חברתית באוניברסיטה העברית. הסטודנטיות הן מילגאיות בתכנית של מעגלי נשים, ישראליות ופלסטיניות, שלומדות על נשים ונשיות בחברה הישראלית ומארגנות פעילות אקטיביסטית. ההרצאה עסקה בעשייה של המטה, החוק לאיסור צריכת זנות, מה הקשר בין אקטיביזם פמיניסטי לבין מיגור תעשיית המין, והיה תענוג לפגוש סטודנטיות כל כך סקרניות. שאלו המון שאלות והתעניינו בנו ובמאבק באופן כללי.
בראיון לכתבה בוויינט של עדי שחם, סיפרה אור אבו מנהלת המטה על המצב בשבועות האחרונים מאז פרוץ המלחמה באוקראינה: "זה מהלך מבורך כמובן, ואנחנו מאוד שמחות לעמוד לצידו, אבל חשוב לנו לומר – זה צריך לקום מהר יותר, אין זמן! הנשים הללו חסרות כל […] אנחנו קוראות למדינה לפעול עוד יותר מהר, להגיב עוד יותר מהר. להיות בנתב"ג, לתת מענה, לספק מידע, לעקוב אחר הנשים האלו ולראות שיש להן לאן ללכת ושהן לא מנוצלות״. יום הזיכרון הבינלאומי לקורבנות סחר בבני אדם הוא היום לזכור שאפשר למנוע את זה; על ידי העלאת המודעות והעירנות של הציבור, הפעלת לחץ על הממשלה לספק סיוע הומניטרי ותשתיות רווחה, ומיגור תעשיות המבוססות על ניצול פליטים כמו תעשיית המין.
יהי זכרם וזכרן ברוך.