אז מה עשינו השבוע? #69 | 20.3.22 – 26.3.22

יזמנו יחד עם רשויות המדינה וארגונים נוספים מערך הסברה לקליטת פליטות המלחמה מאוקראינה בנתב״ג | השתתפנו בדיון בוועדה לעובדים זרים בכנסת בנושא אשרות עבודה לפליטים האוקראינים וקליטתם בישראל ובדיון בוועדת הפנים בנושא מדיניות הממשלה בסוגיית הפליטים מאוקראינה | נפגשנו עם צוות המנהלות של ״אופק נשי״ בחיפה | השתתפנו בדיון לסיכום שנה ליישום חוק איסור צריכת זנות של צוות היישום הבינמשרדי | השתתפנו בפורום מרסל״ה (מרכז סיוע לרווחת הנמלטים) לבניית מנגנון עבודה משותף

 

בשבוע האחרון יזמנו יחד עם רשויות המדינה (משרדי המשפטים, רווחה, תחבורה ונתב"ג) וארגונים נוספים (אני אישה ולא עומדות מנגד) מערך הסברה לקליטת פליטות המלחמה מאוקראינה בנתב״ג; פליירים ושלטים הוצבו במסלול שהן עוברות עד שיוצאות מהשדה, המכוונים למוקד הסיוע שהוקם ע"י משרד הרווחה. זאת, על מנת לספק מידע ותמיכה, ובתקווה למנוע מהן ליפול לידיהם של סוחרי נשים. בנוסף, יצרנו יחד עם הבימאית אושרית נברה (יוצרת ״אסירות״) סרטון הסברה עם סימני אזהרה בשפה האוקראינית, המיועד למנוע מנשים ליפול קורבן לניסיונות סחר. תודה לכל השותפות.ים להרמת המערך.

 

כנסת

השתתפנו בדיון בוועדה לעובדים זרים בכנסת בנושא אשרות עבודה לפליטים האוקראינים וקליטתם בישראל, והגשנו נייר עמדה המפציר במקבלי ההחלטות להעניק תנאים בסיסיים לקליטתם. ישנו קשר ישיר בין חוסר יכולת להתפרנס, מצב של טראומה ואובדן פתאומי של כלל מערכות התמיכה המוכרות, להידרדרות למעגל הזנות והסחר בבני אדם. נעשה כל שביכולתינו למנוע את זה. בנוסף, השתתפנו בדיון בועדת הפנים בנושא מדיניות הממשלה בסוגיית הפליטים מאוקראינה.

 

פגישה

נפגשנו עם צוות המנהלות של ״אופק נשי״, מענה סיוע לנשים בזנות בחיפה, שסבל בתקופה האחרונה מקשיים לגייס צוות מקצועי. הכרנו את אחת המנהלות החדשות ודיברנו על איך אפשר להמשיך לשתף פעולה לסייע להן בהמשך הדרך.

 

בית משפט

השתתפנו בדיון לסיכום שנה ליישום חוק איסור צריכת זנות של צוות היישום הבינמשרדי בראשות עו״ד דינה דומיניץ, מתאמת היחידה למאבק בסחר בבני אדם. דנו בהיבטים שונים הנוגעים ליישומו של החוק והחלטת הממשלה בשיח בין משרדי הממשלה השונים לבין נציגי.ות ארגוני חברה אזרחית הפועלים בתחום.

 

פגישה 2

השתתפנו בפורום שיזם מרסל״ה (מרכז סיוע לרווחת הנמלטים) במטרה לבנות מנגנון עבודה בין מגזרי משותף כחלק ממבצע ״צו השעה״ לסיוע הומניטרי לנמלטי המלחמה באוקראינה השוהים בישראל. במפגש הצפנו נקודות תורפה שזיהינו, הן בעבודת המוקד של הרווחה והן במענים הנוספים הנדרשים על מנת לצמצם את הפגיעות והסיכון שאוכלוסיות אלו ינוצלו לזנות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!