אז מה עשינו השבוע? #107 | 25.2.23 – 19.2.23

פנינו לנשיא המדינה יצחק הרצוג יחד עם שורת ארגונים מכל שדרות החברה הפועלים לקידום שוויון מגדרי וזכויות נשים | נפגשנו עם מנהלת פרויקט "שוות" - מרכז הכוון תעסוקתי לנשים נפגעות טראומה מינית

חתימה

כפי שרבות מאתנו כבר התריעו, השינויים המוצעים במערכת המשפט בישראל העומדים כרגע בלב המחלוקת הציבורית מאיימים באופן ממשי על מצבן ומעמדן של נשים בישראל. לאורך השנים מערכת המשפט, ובאופן מיוחד בג״צ, היא זו שסייעה לבסס וליישם את עקרון השוויון המגדרי בתחומי חיים רבים בישראל. החלשת ביקורת בג"ץ על חקיקה הפוגעת בזכויות נשים וצמצום יכולת התערבותו בפרקטיקות המפלות נשים בעת הזו תוביל לנסיגה משמעותית במעמדן. כבר עכשיו ייצוג הנשים בממשלה ובתפקידים בכירים בשפל היסטורי שמערער על יסודות הדמוקרטיה. פוליטיזציה מוחלטת ומתן משקל מכריע לממשלה בהליך מינוי שופטים יחלישו את עצמאותם ואת יכולת בית-המשפט בכלל, ובית המשפט העליון בפרט, לשמש מגן זכויות נשים. הישגים שהושגו בעמל רב נתונים בסכנה מיידית. לפני מספר ימים הוצג בפני הציבור הרחב מתווה פשרה כבסיס להידברות בין הקואליציה והאופוזיציה ביחס לשינויים המרכזיים המוצעים במערכת המשפט, כולל באשר להליך מינוי שופטים. לצערנו, חסרה במתווה כל התייחסות לנושא השוויון המגדרי, ייצוג שוויוני לנשים במוקדי קבלת ההחלטות ומניעת פגיעה בהן, וזאת על אף שהרפורמה המוצעת כוללת צמצום משמעותי של הייצוג לנשים בוועדה למינוי שופטים. לאור כל האמור, פנינו יחד עם שורת ארגוני נשים מכלל קשת החברה בישרל לנשיא המדינה יצחק הרצוג בבקשה שיכלול בכל שיח עתידי על מתווה פשרה התייחסות להיבטים של הגנה על זכויות נשים וקידום שוויון מגדרי, ובכלל זאת סוגיית הייצוג השוויוני לנשים בוועדה למינוי שופטים.

 

פגישה

כחלק מפרויקט הנגשת ההשכלה הגבוהה והתעסוקה האיכותית לנשים שיצאו ממעגל הזנות, נפגשנו עם מנהלת פרויקט "שוות" – מרכז הכוון תעסוקתי לנשים נפגעות טראומה מינית. המרכז מספק הכוון תעסוקתי ייחודי וארוך טווח, בסביבה נשית רגישה ומיודעת טראומה. בנוסף, הפרויקט מבוסס על מודל קבלת החלטות משותפת. התחלנו לייצר שיתוף פעולה בצפון לנשים המלוות במרכז לשילוב בתעסוקה, ואנחנו מתרגשות על עוד שותפות משמעותית שתסייע לקדם את התכנית.

 

 

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!