לאחר חודשים של עבודה משותפת יחד עם ארגוני סיוע לאוכלוסיות בזנות, חברות כנסת, שר הרווחה וצוות מטעם המוסד לביטוח לאומי, גיבשנו יחד המלצה לנוהל חדש לוועדות נכות נפשית לאוכלוסיות בזנות. השבוע הנוהל רשמית נכנס לתוקף וכבר מתחילים לראות את השינויים בשטח. הנוהל החדש מייצר תקווה חדשה ואופק עבור רבות ורבים. אנו מברכות את ביטוח לאומי על הפתיחות, ההקשבה לשטח והנכונות להעמיק ולבדוק את עצמם על מנת לאפשר לאוכלוסיית מקבלי השירות לממש את זכותן. מי ייתן ורשויות נוספות במדינה יקחו דוגמה ויפעלו על פי ההבנה כי זנות היא לא מקצוע, אלא מצב שמייצר נזקים לגוף ולנפש ונדרשת כל עזרה אפשרית על מנת להשתקם ממנה.
עו״ס עו״ד נועה רודמן, מנהלת תחום מניעת סחר במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות התארחה בתכנית ״הכל כלול״ בעקבת פרשת סגן ראש עיריית ראשון לציון שנחקר בחשד להברחת תיירת מאוקראינה למטרות זנות. בראיון הסבירה: ״מדובר בא.נשים שמנסים להיטיב את החיים שלהם מתוך המצוקה שהם נמצאים בה. הזרקור לא צריך להיות עליהם, אלא על מי שמנצל את המצוקות האלו".
״להיות טרנסית בזנות זה להסתובב ליד המועדונים ולעבור השפלות ע"י חבורות של גברים צעירים. ואז, אחרי דקות, ביחידוּת, הם פונים ומתחננים שתעשי להם דברים״. כך מספרת מטופלת בבית לינה, מענה לינת חירום לא.נשים על הרצף הטרנסי ללא קורת גג ועל רצף הזנות. בביקור שלנו השבוע פגשנו את הצוות וחשבנו יחד איך לשפר את המענים לאוכלוסייה הטרנסית במעגל הזנות.
קיימנו פגישה הודיה ברוק מתן, קצינת חוליית סחר בבני אדם במשטרה במטרה לשפר את העבודה בין השוטרים והאוכלוסיות בזנות בזמן המפגש בשטח.