אז מה עשינו השבוע? #126 | 27.7.23 – 23.7.23

היום הארצי למודעות לנזקי הזנות התקיים לראשונה ב-24/7 וצוין במספר אירועים ייעודיים: סיור אודיו במרחב החברתי (מועדון הפוסיקט לשעבר), הקרנה הסרט "זונה כמוני" בסינמטק ת"א, אירוע הנצחה לקורבנות הזנות ב"בית מרים- הבית לשיוויון מגדרי"

היום הארצי למודעות לנזקי הזנות נפתח במרחב החברתי בסיור האודיו החווייתי "פני אדם", שיצרה האמנית עלית קרייז. הסיור מזמין את הקהל הרחב אל נבכי מועדון החשפנות הפוסיקט, תוך כדי הצפה של נושאים אנושיים כמו: בדידות, אינטימיות, הסתרה וחשיפה, אחריות אישית וקולקטיבית. לאחר הסיור התקיימה הרצאת עדות אישית: "אמילי". הרצאה מרגשת ועוצמתית של היוצרת והאקטיביסטית אלינור כהן, שסיפרה את סיפורה האישי: איך הגיעה לעסוק בזנות ואיך נחלצה ממנה. ​

קיימנו בסינמטק ת"א הקרנה של הסרט התיעודי עטור הפרסים "זונה כמוני".

הסרט מתעד את מאבקה של צ'ילה עזרא שיכירו בה כאזרחית, לאחר שנחטפה מהונגריה על ידי סוחרי נשים ישראלים, והובאה לישראל בכפייה על מנת לעבוד בזנות במכוני ליווי. לאחר הסרט ערכנו פאנל בהנחיית עו"ס עינב מורגנשטרן עם גיבורת הסרט צ'ילה עזרא, ובמאיות הסרט יעל שחר ושרון יעיש. שמחנו לראות את השאלות הרבות והתגובות המרגשות מקהל הצופים, שהמשיכו גם בתום הפאנל.

ערכנו טקס הנצחה לקורבנות הזנות בבית מרים- הבית לשיוויון מגדרי. את הטקס הנחתה המוזיקאית אפרת גוש ולצידה האקטיביסטית והאמנית ילנה דיוואין, ובטקס השתתפו שורדות זנות שסיפרו על נזקי הזנות דרך חוויותיהן האישיות, נשים מארגוני סיוע, נציגות מהעירייה שהיו שותפות להפקת היום הארצי, והמוזיקאית יעל שושנה כהן.

מתוך דבריה של חן דוד, שורדת זנות: "עיסוק בזנות הוא טראומה לכל החיים והיציאה ממנו דורשת תחזוקה ארוכת שנים של אנשי מקצוע. אף אישה בזנות לא קמה בבוקר ובחרה במקצוע. לכל אחת יש סיפור חיים שהביא אותה לשם. אני קוראת לכל אזרח ואזרחית במדינה לנסות לסייע כמו שסייעו לי ולא לשפוט. לתת הזדמנות, לזכור שכל אשה בזנות היא לפני ואחרי הכל בת-אדם הזקוקה לחום, לאהבה, לאוזן קשבת, לאדם שמאמין בה."

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!