בעקבות מקרה של קרבן סחר שהגיעה לבית חולים וולפסון, הוזמנו להעביר הרצאה לצוות הסוציאלי של בית החולים יחד עם השותפות שלנו בעמותת ״לא עומדות מנגד״. דיברנו על תפקיד העובד.ת הסוציאלי.ת בזיהוי קרבנות סחר המגיעים לבית החולים ודנו במקרה שהגיע לפתחם. נגענו בסימני זיהוי לסחר בבני אדם ואופנים בהם הצוות הסוציאלי יכול לסייע לא.נשים שנקלעו למצב הזה. סרטוני ההסברה הופצו גם הם לצוותים הרפואיים בבית החולים בהמשך להרצאה. הניסיון מהטיפול במקרה הפרטני, יחד העבודה המשותפת של הארגונים השונים בקואליציה למאבק בזנות – הם שאיפשרו לנו הן לסייע, והן להעביר את הידע הלאה למי שיוכלו לסייע בעתיד.
קיימנו פגישה עם אלי חביב, מנהל אגף נוער וצעירים בעיירית עכו ונציג וחבר ועד מנהל מחוז צפון. דיברנו על אפשרות לשותפות מלאה והנגשה לכלל השירותים הקיימים ברשות לאוכלוסיות על רצף הזנות – החל מתכניות ללימוד השפה האנגלית, אוריינות מחשבים, השלמת 12 שנות לימוד ופסיכומטרי, מלגות ללימודים אקדמיים ותעסוקה איכותית, ועוד מגוון רחב של שרותיים אותם מעניקה הרשות.
השתתפנו בדיון בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בראשותה של ח״כ פנינה תמנו שטה בנושא מועדוני החשפנות בתל אביב, במטרה להעלות נושא זה לסדר היום הציבורי ולקרוא לרשויות האכיפה לשים סוף לתופעה המתמשכת של הפעלת מועדוני חשפנות באופן לא חוקי תוך שימת החוק ללעג, ותוך ניצול ופגיעה בנשים. ילנה דיוואיין, שותפה למאבק שעבדה בכמה מועדוני חשפנות והגיעה לתת עדות בדיון, סיפרה באומץ: ״בניגוד ל׳בתי בושת׳ שבהתאם לשמם נמצאים במקומות מוסתרים, ללא לגיטימציה חברתית, שקיומם מאוים על ידי חוק איסור צריכת זנות, מועדוני החשפנות נמצאים במקומות מרכזיים, בעלי שלטים נוצצים ומזמינים, מעבירים מסר חברתי ברור, לפיו נשים ניתנות להחפצה ולקנייה ומושכים אליהם נשים מסוימות מאוד. נשים כמוני. נשים שהגיעו לשם על המסלול המלא של פגיעה פדופילית בילדות, שמובילה לשחזור טראומה בגיל ההתבגרות שמובילה לתיוג חברתי שמוביל היישר למוסדות הזנות״.