אז מה עשינו השבוע? #8 | 29.11-3.12.20

במסגרת הבג"ץ שהגשנו לפני כשנה נגד משרד האוצר ומשרד הרווחה בנוגע לאי מימוש תקציבי השיקום לאוכלוסיות בזנות בשנת 2019, הגישה המדינה הודעת עדכון לבית המשפט. המדינה עדכנה כי למרות העדרו של תקציב מדינה, בשנת 2020 הועברו למשרד הרווחה כ-32 מיליון ש"ח לטובת פיתוח מעני שיקום וסיוע לאוכלוסיות בזנות. עד כה מימש המשרד סכום של כ-20 מיליון ש"ח!! חלק ניכר מסכום זה יגיע לעמותות שעד כה פעלו בשטח ללא תקציב מהמדינה. הצפי הוא שעד סוף השנה ימומשו 16 מיליון ש"ח נוספים, זאת לצד התחייבויות עתידיות למימוש בשנת 2021 של עוד כ-20 מיליון ש"ח!

 

קיימנו פגישת עבודה עם משרד המשפטים במטרה לקדם הכשרות לעוזרים משפטיים לשופטים בנושא סחר בנשים לשם זנות. חשוב מאוד שהעוזרים המשפטיים יכירו לעומק את מאפייני הסחר החדש ואת כלל ההגנות שיש לקורבנות סחר בחוק.

 

הרצאנו לתלמידי ותלמידות מכינת הנגב על תופעות הזנות והסחר בנשים בישראל והמאבק למיגורן.

 

זכינו בקול קורא של אוניברסיטת תל אביב לעמותות הפועלות למיגור אלימות נגד נשים והתחלנו שיתוף פעולה עם סטודנטים.יות במחלקה לתקשורת.

 

התקבלנו מבין מאות עמותות לקורס מרתק וחדשני שמובילה פייסבוק ישראל לעמותות.

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!