אז מה עשינו השבוע? #59 | 15.1.22 – 9.1.22

יזמנו והשתתפנו בדיון בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בנושא אתגרי אוכלוסיות בזנות מול וועדות הביטוח הלאומי | בהמשך לדיון, נפגשנו עם שר הרווחה ומנכ״ל הביטוח הלאומי בנושא הנוהל שהוצע מטרה להקל את התנאים בוועדות להכרה בנכות נפשית לאוכלוסיות בזנות | קיימנו מפגש שולחנות עגולים בין ארגוני הקואליציה למאבק בזנות וארגוני שטח נוספים, לבין בכירים.ות במשרד הרווחה | נפגשנו עם קאלב נ׳גומו, מנהל ארגון מוביל במאבק נגד סחר בנשים במדינת מאלאווי על מנת להכיר ולשתף בידע בין שני הארגונים

בדיון שהתקיים בתחילת השבוע בוועדה לקידום מעמד האישה בכנסת בנושא אתגרי אוכלוסיות בזנות מול וועדות הביטוח הלאומי, הועלו אתגים לא קטנים אל מול מול הוועדה. נציגות ארגוני הסיוע לאוכלוסיות בזנות פירטו ויו״ר הוועדה, חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן, דרשה מענה הולם מצד הביטוח הלאומי. אל הדיון הצטרפה אלינור כהן (שם בדוי), שורדת אמיצה שהעידה לראשונה בפומבי על חוויותיה בזנות ובוועדות המדוברות. היא סיפרה כי ״הסתבר שהגיעה לי הכרה רטרואקטיבית בביטוח לאומי. אז נאלצתי להגיע לועדה שהתקיימה ברחוב יצחק שדה בת"א. כמה אירוני היה להילחם על זכותי לשיקום בדיוק באותו הרחוב בו נשללו ממני כל זכויותיי על ידי 20 גברים בלילה. בועדה נאלצתי לספר בחדר מלא גברים על הזנות לפרטי פרטים. הם היו כל כך תוקפניים וקרים אלי אחריה, הייתי מרוסקת נפשית ולא הצלחתי לתפקד" אל מול עדות שכזאת אי אפשר להישאר אדישים.ות, ואנו נמשיך להיאבק על שינוי הנוהל הנוכחי אשר ממשיך לפגוע בנשים כמו אלינור.

 

בהמשך לדיון, נפגשנו עם שר הרווחה, מאיר כהן, ומנכ״ל הביטוח הלאומי, מאיר שפיגלר, יחד עם ח"כ יסמין פרידמן בנושא הנוהל שהוצע במטרה להקל את התנאים בוועדות להכרה בנכות נפשית לאוכלוסיות בזנות. בפגישה נאמר כי בביטוח הלאומי מתכוונים ליישם את רוב סעיפי הנוהל, מתוך הבנה כי הם יכולים לשפר את המצב משמעותית. נמשיך לעבוד על נושא עד שתיווצר אלטרנטיבה אמיתית ומיטיב למצב הנוכחי.

 

קיימנו בפעם השנייה מפגש שולחן עגול בין ארגוני הקואליציה למאבק בזנות וארגוני שטח נוספים, לבין בכירים.ות במשרד הרווחה. הועלו קשיים שדורשים טיפול מיידי ברמת המדיניות, אשר משפיעה על חייהן של אוכלוסיות בזנות בשטח.

 

דגל מלאווי

ֿנפגשנו עם קאלב נ׳גומו, מנהל People Serving Girls at Risk, שהוא ארגון מוביל במאבק נגד סחר בנשים במדינת מאלאווי שבאפריקה.

 

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!