לפני כמה שבועות נפגשנו – יחד עם נציגות מהקואליציה למאבק בזנות – עם שר הרווחה ח"כ מאיר כהן, יועצת השר לענייני ביטוח לאומי וח"כ יסמין פרידמן. בפגישה הועלו אתגרים מהשטח על הליך ההכרה בנכות נפשית לשורדות זנות, הליך המלווה בקשיים רבים. הוצגה הצעה לייעול ושיפור הליך ההכרה, לקראת דיון בוועדה לקידום מעמד האישה שיתקיים בכנסת בשבוע הקרוב בדיוק בנושא הכאוב המדובר. ביום שלישי, עלתה לשידור ברדיו לילך צור בן משה, מייסדת עמותת "הופכות את היוצרות" בתכניתה של קרן נויבך "סדר יום" וסיפרה כמה הנושא הזה דורש טיפול מיידי של המוסד לביטוח לאומי. נקווה שהמצוקה שיש בשטח תיענה בהירתמות ליישר קו עם הנורמה שקבעה המדינה כאשר חוקקה את חוק איסור צריכת זנות, שאומרת שזנות היא ניצול וכי על הרשויות לספק מעני שיקום וסיוע לא.נשים בזנות. לראיון ניתן להאזין דרך ערוץ היוטיוב שלנו.
לאור התרשמותו מהמסמך שהגשנו בשבוע שעבר, נפגשנו עם צ'ייס אמוס, האמון על הנושא של סחר בבני אדם מטעם השגרירות האמריקאית בישראל בנוגע להתייחסויות שלנו לדו"ח מחלקת המדינה האמריקאית לשנה הקרובה. בשיחה נגענו בפערים הקיימים בשטח במאבק בתופעה זו, בדגש על סחר למטרות ניצול בזנות, ובצעדים שיוכלו להביא לשיפור המצב.
קיימנו פגישה חודשית של הקואליציה למאבק בזנות ובה הועלו קשיים ואתגרים בסיוע, ועסקנו בהכנות לקראת השולחנות העגולים עם משרד הרווחה שיתקיימו בשבוע הבא בפעם השנייה מאז אוגוסט, אז התקיימו לראשונה.
פירסמנו דו"ח סיכום שנה ל-2021, שנה היסטורית במטה למאבק בסחר בנשים. בדו"ח שמנו זרקור על ההישגים הרבים של המטה בשנה האחרונה בתחום הרחבת היקפי הסיוע והמענה לאוכלוסיות בזנות, מתוקף היותו של החוק לאיסור צריכת זנות – שהחל להיאכף לראשונה השנה – קריאה ליישור קו של כלל מוסדות המדינה עם ההבנה שזנות היא ניצול ועל כן יש להשקיע, לצד אכיפה, בשיקום וטיפול.