אז מה עשינו השבוע? #53 | 28.11-4.12.21

השתתפנו בפאנל בנושא סחר בבני ובנות אדם שארגנו מועדון פמיניזם ומשפט באוניברסיטת תל אביב | השקנו את שיתוף הפעולה בין הסטודנטים בקליניקה הסוציו-משפטית ובקליניקה לקידום שוויון ובין ארגוני הקואליציה למאבק בזנות | נפגשנו עם שר התיירות חבר הכנסת יואל רזבוזוב בנושא קידום הסברה לתיירים בנושא החוק לאיסור צריכת זנות במלונות בישראל | נפגשנו עם הצוות החדש של מרפאה ניידת ירושלים להעמיק היכרות ושיתוף פעולה | מעל 1,000 קנסות חולקו לזנאים!

השתתפנו בפאנל בנושא סחר בבני ובנות אדם שארגנו מועדון פמיניזם ומשפט באוניברסיטת תל אביב. הפאנל נתן לסטודנטיות וסטודנטים מידע על התופעה ועל סוגיות שונות שאיתם מתמודדים הארגונים העוסקים בכך. הבאנו את הזווית הייחודית שלנו כארגון קידום מדיניות הפועל למיגור הסחר בנשים לזנות והזנות ככלל.

 

קיימנו פאנל במרכז הקליני בפקולטה למשפטים במכללה למנהל, שהיווה את יריית הפתיחה לשיתוף פעולה בין הסטודנטים בקליניקה הסוציו-משפטית ובקליניקה לקידום שוויון ובין ארגוני הקואליציה למאבק בזנות. הסטודנטים יעניקו סיוע לאוכלוסיות בזנות בהתמודדות עם רשויות המדינה ויקחו חלק משמעותי במאבק של א.נשים בזנות לצאת ממעגל הזנות ולחזור לחיות. היכולת לחבר בין סטודנטים למשפטים לבין אוכלוסיות בזנות מאפשר לסייע במיצוי זכויות באפקטיביות ולמצוא פתרונות במקרים חריגים אל מול הרשויות.

 

נפגשנו עם שר התיירות חבר הכנסת יואל רזבוזוב בנושא קידום הסברה לתיירים בנושא החוק לאיסור צריכת זנות במלונות בישראל. בתור מדינה שהצטרפה למודל הנורדי, יש צורך בהעלאת המודעות של הציבור הישראלי והן ציבור התיירים, לכך שתיירות מין היא לא משהו שאפשר למצוא כאן.

 

נפגשנו עם הצוות החדש של מרפאה ניידת ירושלים להעמיק היכרות ושיתוף פעולה. היה מעולה לשמוע על העבודה הייחודית שלהן ולשתף איך יוכלו להיעזר בנו ולעזור לנו.

 

השבוע התבשרנו שמספר הקנסות שחולקו לזנאים על ידי המשטרה עבר את ה-1,000! לקראת סיום שנה לתחילת האכיפה של חוק איסור צריכת זנות, זה מסמן שהגלגלים זזים.

 

 

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!