אז מה עשינו השבוע? #52 | 21.11-27.11.21

השתתפנו באירועי ציון יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים | השתתפנו ביום עיון של המכללה לשוטרים בנושא חוק איסור צריכת זנות | טור דעה שכתבה יהב ארז דוברת המטה התפרסם ב-Ynet לכבוד יום המודעות הבינלאומי

לציון יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים, השתתפנו ביום שלישי באירוע בכנסת במעמד אשת ראש הממשלה, הגב' גילת בנט ואשת שר החוץ, הגב' ליהיא לפיד. וביום חמישי בצעדה המרכזית שהובילו איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב. באירוע שהתקיים בכנסת, עלו ודיברו נשים משפיעות בזירת המאבק וביניהן ליהיא לפיד שהדגישה: "דברו עם הבנים שלכם, דברו עם החברים שלכם, עם אח שלכם. תגידו להם שאף אישה היא לא רכוש". ביום חמישי בצעדה, אור אבו מנהלת המטה עלתה לבמה לצד מובילות ארגונים פמיניסטיים אחרים והציגה את עבודת המטה מול אלפי מפגינות ומפגינים.

 

השתתפנו יחד עם ארגוני חברה אזרחית נוספים ונציגי גופים ממשלתיים ביום עיון במכללה הלאומית לשוטרים שעסק בחוק איסור צריכת זנות. ביום העיון נחשפנו ללומדה שמשמשת להכשרת שוטרים לאכיפת החוק ומדריכה אותם כיצד לפעול בזירת זנות ובמפגש עם אוכלוסיות בזנות. אור אבו מנהלת המטה השתתפה בפאנל שעסק בסוגיות העולות מאכיפת החוק ולבסוף שמענו עדות של ליאת אלעזר, אישה מעוררת השראה שגם כתבה את הספר "נערות אובדות". הערותיה בנוגע לפעילות המשטרה במפגש עם א.נשים בזנות היו מאוד משמעותיות. העבודה מול המשטרה חשובה מאוד לאכיפה שלא תפגע באוכלוסיות בזנות, ולכן יום כזה הוא משמעותי לכל הצדדים המעורבים.

 

טור דעה שכתבה יהב ארז הדוברת שלנו התפרסם ב-Ynet לכבוד יום המאבק הבינלאומי למניעת אלימות נגד נשים. הטור הוצמד לאייטם על סרטון שהפיקו "המכל-לה", שותפות שלנו למאבק, המבוסס על טקסט שכתבו יאנה טבקין וצ'ילה עזרא, בוגרות המכל-לה מתוך חוויותיהן בימיהן בזנות. הטור עסק בקשר בין תעשיית המין לאלימות נגד נשים ואלימות מינית בפרט. מילותיו מהדהדות את לב המאבק שלנו לעולם ללא ניצול מצוקה של א.נשים בדמות תשלום תמורת מין: "בעולם שלנו צריך כוח כדי לשלוט במינית הנשית. הכוח הזה יכול להיות פיזי, רגשי, וכמובן גם כלכלי. אבל דמיינו עולם שבו המיניות הנשית היא *באמת* חופשית. עולם שבו היא מתבטאת אך ורק מתוך רצון פנימי נטול שיקולים ואינטרסים, בלי "היצע וביקוש". עולם שבו כסף הוא לא הסכמה, אלא רק הסכמה היא הסכמה."

 

 

והמשכנו כמובן בעבודה השוטפת עם שורדות זנות, ארגוני השטח, הממשלה, הכנסת והתקשורת במטרה לצמצמם את הזנות בישראל ולהיות כאן למען א.נשים במעגל הזנות.

שלכן ושלכם,
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות

עקבו אחרינו והצטרפו למאבק >>>

"עבור מי אתם מפיצים תעמולה? עבור תעשיית המין או האנשים שהתעשייה מנצלת?"

"חיבור נשים טרנסיות עם זנות זה טרנספוביה. אנחנו לא חפצים שתוכלו להשתמש בהם כדי להגן על תעשיית המין- למטרות- רווח שלכם מפני ביקורת. זנות אינה חיונית לזהות טרנסית, והתנהגות כאילו היא כן מבלבלת בין תנאי הדיכוי שלנו למה ש'טבעי'."

קרא/י עוד »
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות הוא ארגון חברה אזרחית שאינו ממומן על ידי המדינה. כל פעילותנו מבוססת לחלוטין על תרומות מגופים פרטיים. אנחנו מזמינות אתכם ואתכן לתרום כל סכום שמתאים לכם.ן על מנת לסייע לנו להמשיך בעבודתו. 
רוצים ורוצות להיות מעודכנים.ות בעשייה של המטה ובמצב החוק לאיסור צריכת זנות בישראל? 
הירשמו לניוזלטר ותהיו חלק מהמאבק!