עכשיו זה סופי – צ'ילה עזרא נשארת בארץ! השבוע התבשרנו שרשות האוכלוסין וההגירה החליטה שלא לערער על פסק הדין שנתן לצ'ילה עזרא מעמד קבע בישראל ובכך בא לסיומו מאבקה ארוך השנים של צ'ילה, קורבן סחר שהפכה לסמל המאבק בסחר בנשים ובזנות ומקדישה את ימיה לסיוע לנשים בזנות.
בעקבות הפנייה דחופה שלנו, יחד עם ארגונים רבים נוספים, הוחלט להקפיא את השינוי במודל ההפעלה של מרחבי הל"ב המיועדים לסיוע לקטינות וקטינים בזנות ובכך נבלמה פגיעה חמורה בנגישות לשירות זה!
השתתפנו בדיון עם משרד המשפטים שעסק בדרכים למניעת סחר בבני אדם באמצעות ניצול מנגנוני הגירה כמו אשרות תיירות ובקשות מקלט.
בעקבות הפרסומים בתקשורת על צריכת זנות של תיירים ישראליים בדובאי, פורסם במאקו טור דעה של אור אבו, מנהלת שותפה במטה, שנועד להזכיר שצריכת זנות בכל מקום ובכל אופן היא ניצול ופשע.